Trajectòria

Màgia i rialles que desperten consciència

Espectacle d'Anna Xicana amb dos participants del públic

Sóc Artista amb una àmplia formació en el món de les arts escèniques, comèdia de l’art, mim, titelles, opera xinesa, circ, clown i màgia.

Combinant la feina d’artista amb la de formadora de Circ.

Vaig començar professionalment el 1989 al Poble Espanyol de Barcelona, realitzant espectacles per escoles dins del servei pedagògic, destinats a escoles de tot Catalunya, fins l’any 2002.

Anna Xicana amb vestuari colorit posant

Cofundadora de l’escola de Circ “Quina Gràcia”

Des de l’any 2002 i fins ara cofundadora de l’escola de Circ “Quina Gràcia” ubicada al barri de Gràcia de Barcelona. Actualment, som 14 professors i professores, impartint les tècniques d’Aeris, Acrobàcia, Malabars, Equilibris i Clown.

Anna Xicana foto artística llençant les cartes per l'aire

Espectacle Xicana, des de 1993.

Sempre he tingut contacte amb la màgia, i ja el 1993 oferia un espectacle propi de màgia infantil, “Xicana”, però és des del 2007 que s’ha convertit en la meva passió i base principal dels meus espectacles, especialitzant-me en màgia còmica i clown per a tots els públics.

Personatjes de póker de iaies fent cara de sorpresa

He creat també l’espectacle “Póker de Iaies” on reivindico la màgia femenina i també que la gent gran no són un moble vell si no una obra d’art treballada dia a dia amb molta comunicació i empatia.

Des del 2001...

Sòcia de PSF Pallassos sense Fronteres, expedicions a Nicaragua, El Salvador, Colòmbia, Guinea Equatorial, Haití, Moçambic, Líban Burkina Faso i als Camps de refugiats de Tunísia, d’Idomeni, Etiòpia i Mèxic, realitzant espectacles per a poblacions en situacions en crisis.

Vaig estudiar Cartomagia (màgia de prop) amb el mestre Gabi Pareras. I soc sòcia de la S.E.I./ACAI (Societat Espanyola i Catalana d’Il·lusionisme).

Anna Xicana durant un espectacle de màgia amb una corda
Anna xicana ensenya'n les boles del seu espectacle

Fins ara...

He participat en el Festival de Dames Màgiques de Terrassa, Festival de màgia de Córdoba, al Festival Arts Escèniques AMA de Palma de Mallorca, Festival de Pallasses d’Andorra, Festival de Pallasses del Circ Cric, Festival de Pallassos de Cornellà, Festival de màgia l’Impossible de la Canonja, Festival Teatre Màgic de Tarragona, Festival de màgia de Vitòria, Festival de Màgia Troba’m, Circo Price, Festival Emergent, Fimag (Festival de màgia de Torroella de Montgrí), Festival de la Peixera, Magiclown, Festival de màgia de Santa Susanna, Festiclown, Glauker Festival a Suïssa, Paderborn i Pflasterzauber Festival a Alemanya i Fira de Tàrrega, entre altres.